Evropská unie

ADMP

Pomáhat se dá i během. Charitativní ADRAběh opět v Ostravě

Pomáhat se dá i během. Charitativní ADRAběh opět v Ostravě

Pomáhat se dá i během. Charitativní ADRAběh opět v Ostravě
Hlavní rubrika: Tiskové zprávy
Rubriky: Tiskové zprávy
Datum zveřejnění: 17. května 2023

Druhý ročník charitativního ADRAběhu s podtitulem „Běžím pro radost“ proběhne v Ostravě už tuto sobotu 20. května. Tentokrát mohou Ostravané podpořit dobrovolníky, kteří rozdávají radost dětem. Jedná se o celorepublikovou akci organizace ADRA a celý výtěžek ze startovného poputuje právě na podporu dobrovolnických aktivit.
Část ADRAběhu proběhne virtuálně od 18. května do 1. června, ale lidé se mohou ve 12 městech České republiky těšit i na živé výběhy. V Ostravě se bude v sobotu startovat v 10 hodin od Dobrovolnického centra ADRA v Ostravě-Martinově.

A proč se poběží právě pro radost? Protože je to právě radost, kterou přinášejí dobrovolníci ADRA malým pacientům v nemocnicích, postiženým dětem i těm, které vyrůstají v pěstounských rodinách či v ústavní péči. Těm všem věnují svůj čas a péči, aby jejich cesta životem byla o kus radostnější.

Dobrovolníci ADRA však nepomáhají pouze dětem. „Škála těch, kterým naši dobrovolníci věnují svůj volný čas, je skutečně široká a v Ostravě jich máme téměř 500. Například v domovech, ale i v domácnostech, žijí desítky osamělých seniorek a seniorů, kteří ocení zájem, blízkost a pozornost dobrovolníků ADRA. Další velkou skupinou jsou lidé se zdravotním postižením či pacienti v nemocnicích a zařízeních pro dlouhodobě nemocné“, uvádí vedoucí dobrovolnického centra ADRA Ostrava, Dagmar Hoferková.

Do ADRAběhu se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i týmy – rodinné, kamarádské či firemní. Sbírat kilometry mohou lidé virtuálně čili odkudkoli a kdykoli v období od 18. května do 1. června. Ale třešničkou na dortu bude 20. května od 10 hodiny společný živý výběh od Dobrovolnického centra ADRA v Ostravě-Martinově. Organizátoři připravili tři atraktivní trasy v okolí řeky Opavy v Třebovicích dlouhé 3, 5 a 8 km.

„Nejkratší trasu mohou projít nebo uběhnout skutečně všechny věkové kategorie – od dětí až pro ty dříve narozené. Uvítáme nejenom vozíčkáře, ale i rodiny s kočárky či pejskaře se svými čtyřnohými mazlíčky. Chybět nebudou ani naši dobrovolníci se seniory, které navštěvují v domácnostech. Přijďte si udělat příjemnou sobotní procházku a podpořte dobrou věc“, vyzývá vedoucí dobrovolnického centra ADRA Ostrava, Dagmar Hoferková.

DOBROVOLNICKÉ CENTRUM ADRA OSTRAVA
MARTINOVSKÁ 3247/164, 723 00 OSTRAVA
TEL.: +420 737 913 114, E-MAIL: DCOSTRAVA@ADRA.CZ
WEB: WWW.ADRAOSTRAVA.CZ
ADRA, o.p.s.
MARKOVA 600/6, 158 00 PRAHA
IČ: 61388122, DIČ: CZ61388122
TEL.: 257 090 641, E-MAIL: ADRA@ADRA.CZ
WEB: WWW.ADRA.CZ

ADRA v Ostravě letos akci pořádá v rámci Dnů fajne rodiny. Chce totiž ukázat, že trávit volný čas aktivně může společně celá rodina napříč generacemi. Ale především, více než rychlost a počet zdolaných kilometrů bude důležitý počet těch, kterým vybrané peníze pomohou.
Zájemci o ADRAběh se mohou registrovat na stránkách www.adrabeh.cz. Cena startovného je 250 Kč, ale dobrovolnické aktivity ADRA v Ostravě může veřejnost podpořit i vyšší částkou.

O organizaci ADRA v Ostravě
Dobrovolnické centrum ADRA koordinuje dobrovolnické aktivity v Ostravě a okolí už od roku 2008. Po celou dobu tato organizace propojuje svět lidí, kteří chtějí pomáhat, se světem těch, kteří pomoc potřebují. Ostravská ADRA je součástí mezinárodní humanitární organizace ADRA, která
pomáhá lidem v nouzi po celém světě. Dobrovolníci a dobrovolnice ADRA přinášejí radost do života seniorům, dětem, nemocným či lidem se zdravotním postižením. Kromě koordinace dobrovolnictví ADRA provozuje v Ostravě tři charitativní obchody a věnuje se i firemnímu dobrovolnictví.  
Více informací o organizaci naleznete na www.adraostrava.cz nebo na sociálních sítích Facebook (Dobrovolnické centrum ADRA Ostrava) a Instagram (adra_ostrava).

KONTAKTY:
Komunikace s veřejností:
Mgr. Katarína Kijonková, tel. +420 731 157 469, e-mail: katarina.kijonkova@adra.cz

Ing. Dagmar Hoferková
Vedoucí dobrovolnického centra ADRA Ostrava
dcostrava@adra.cz |+420 737 913 114 |www.adraostrava.cz

Rozvoj dobrovolnictví v Ostravě a okolí můžeme realizovat díky finanční podpoře našich donátorů:
Ministerstvo vnitra ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Moravskoslezský kraj
Statutární město Ostrava
Městský obvod Ostrava-Jih