Evropská unie

ADMP

Setkání partnerů Eurodesk a regionálních konzultantů

Setkání partnerů Eurodesk a regionálních konzultantů

Setkání partnerů Eurodesk a regionálních konzultantů
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?
Datum zveřejnění: 1. prosince 2022

V termínu 10. – 12. 11. se uskutečnilo setkání partnerů sítě Eurodesk, regionálních konzultantů a zástupců Domu zahraniční spolupráce. První den patřil seznamování, a to zejména mezi partnery a regionálníky a také s nováčky. Jelikož jsme do sítě naskočili během jedné z Covidových vln, i pro nás šlo o první face-to-face setkání s naší regionálnicí Míšou a spoustou dalších kolegů.

V druhém dnů nás čekal nabitý jedenácti hodinový program. V dopolední části jsme si užili poutavý workshop Martina Vásquez na téma Jak zaujmout publikum. Prohloubili jsme si tak prezentační dovednosti a výstupy zajisté využijeme zejména v oslovování a sdílení informací s mládeží. Dále následoval skvělý interaktivní workshop připravený Adélou Rypkovou z Eurocentra Ústí nad Labem. Přenesli jsme se tak do role studentů a z poskytnutých materiálů získávali informace o různých mezinárodních příležitostech pro mladé. Následně jsme zpracovali libovolný výstup, kterým jsme ostatní skupiny měli přesvědčit k účasti v dané aktivitě. Zabývali jsme se tématy jako výměny mládeže, DiscoverEU, solidární projekty či stáže a pracovní příležitosti v EU.

Po této kreativní části nás čekaly novinky v programu Erasmus+ a Eurodesku, se kterými nás seznámila naše koordinátorka Mgr. Pavlína Macounová. Večerní blok patřil regionální spolupráci, ve které jsme spojili síly v rámci Ústeckého kraje. Náš čtyřčlenný tým tedy sdílel dobrou praxi, zabýval se překážkami našeho regionu a samozřejmě vymýšlel ty nejlepší možné formy budoucí spolupráce.

V sobotním dopoledním bloku jsme za RADKA z. s. dostali prostor sdílet s ostatními krátký Kahoot na téma Erasmus+ a také dobrou praxi v realizaci Solidárních projektů. Za tuto příležitost a milou zpětnou vazbu velice děkujeme!

Závěrem jsme s ostatními kolegy sdíleli výstupy vytvoření ve svých regionálních týmech, čímž vznikl jakýsi inkubátor nápadů, jež můžeme realizovat jak v jednotlivých krajích, tak napříč republikou.

Ještě jednou děkujeme Eurodesku a Domu zahraniční spolupráce za skvělou příležitost ke sdílení praxe, kontaktů a nápadů, které můžeme realizovat. Těšíme se na nadcházející projekty a vy se určitě těšte také!

zdroj: www.radka.kadaň.cz, Youth center, Kateřina Vyčichlová, vedoucí