Evropská unie

ADMP

O dobrovolnictví je velký zájem

O dobrovolnictví je velký zájem

O dobrovolnictví je velký zájem
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?, Tiskové zprávy
Datum zveřejnění: 1. července 2019

Národní asociace dobrovolnictví, z.s. – jediná profesní síťová organizace na poli dobrovolnictví v České republice se statusem právního subjektu – v rámci rozvoje svých aktivit a rozšíření sféry působení v letošním roce přijala již 11 nových členů.

Nevládní organizace má ambice dobrovolnictvím měnit Česko i celý svět. Záleží jí na tom, aby dobrovolnictví bylo přirozenou součástí zdravě sebevědomé české společnosti.

Po přijetí 8 nových členských organizací v rámci červnového členského shromáždění v Praze celonárodní síť zaštiťuje již celkem 35 členů. Mezi členy patří např. ADRA, o.p.s., Diakonie ČCE, Hestia – centrum pro dobrovolnictví, z.ú. a další právnické i fyzické osoby z celé ČR. Společně určitě dokáží dobrovolnictví zviditelňovat a posouvat na vyšší úroveň. A co láká nováčky? „Rádi bychom se stali součástí asociace odborníků a napomáhali rozvoji dobrovolnictví a šíření povědomí o jeho potřebnosti pro společnost i jednotlivce“, říká ředitelka Letokruhu, z.ú. Z Českých Budějovic pak přišla informace, že je zajímá výměna zkušeností a vzdělávání koordinátorů a chtějí podpořit rozvoj dobrovolnictví v ČR, jejich kraji i městě.

Národní asociace dobrovolnictví, z.s. je neziskovou střešní oborovou organizací, působící v ČR i zahraničí. Národní asociace dobrovolnictví, z.s vznikla, aby podporovala a propojila organizace, které pracují s dobrovolníky. Organizace pak vzájemně sdílí zkušenosti a posilují se. Dokládá to i výpověď 2 koordinátorek, dlouholetých členek asociace: „je to obohacení a nahlédnutí do práce ostatních neziskových organizací, jejich zkušenosti, nápady, realizace různých programů."

Kdykoliv se mohu obrátit na kteréhokoliv člena výboru se svým problémem a vždy je mi ochotně podáno vysvětlení,“ říká Marie Forgačová ze Zlína. A Veronika z ústeckého Dobrovolnického centra navazuje: „Je to nekonečná inspirace toho, co vše se dá dělat ve prospěch lidí, neuhasínající energie a
chuť, s jakou jedeme dál.“

Kontaktní osoby:
Mgr. Lenka Černá, předsedkyně Národní asociace dobrovolnictví, z.s., 606 512 905, info@nadobrovolnictvi.cz
Mgr. Michaela Svojanovská, koordinátorka Národní asociace dobrovolnictví, z.s., m.svojanovska@dcul.cz