Evropská unie

ADMP

Dobrovolnictví v Karlovarském kraji

Dobrovolnictví v Karlovarském kraji

Dobrovolnictví v Karlovarském kraji
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?
Datum zveřejnění: 6. září 2017

Zveme vás na Kulatý stůl „Vzájemná podpora a pomoc v komunitě, kde žijeme“ nové možnosti dobrovolnictví a přirozené podpory v Karlovarském kraji, který se uskuteční dne 2. 10. v Krajské knihovně Karlovy Vary.

Setkání pořádá společně s naší asociací karlovarský INSTAND, z. ú. a společně vám představíme preventivní dobrovolnický program PĚT P určený dětem ve věku od 6 do 15 let, jejichž zdravý vývoj je ohrožen nepříznivými vlivy a sociálním vyloučením, který bude od podzimu realizován v Karlovarském.

Dále bude představen program SOUSEDÉ plus - komunitní mezigenerační dobrovolnický projekt, který podporuje vzájemnou sousedskou výpomoc a sounáležitost. Jeho hlavním cílem je zkvalitnění života ve stáří a prodloužení doby, kdy senioři mohou zůstávat ve svém přirozeném prostředí.

Program doplní i ukázky z dalších projektů dobrovolnického centra INSTAND V Karlových Varech a možnosti zapojení nových dobrovolníků.

Po kulatém stole bude následovat beseda pro veřejnost.  

Pokud jste z Karlovarského kraje nebo vás zajímá, jak se dobrovolnictví v jednom z nejkrásnějších lázeňských měst daří, jste srdečně zváni. Pomůžete-li nám pozvánku posunout k vašim kolegům a přátelům, budeme velmi rádi.

Program a oficiální pozvánka ke stažení ZDE