Evropská unie

ADMP

Karlovy Vary se těší na Pět P

Karlovy Vary se těší na Pět P

Karlovy Vary se těší na Pět P
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?
Datum zveřejnění: 31. května 2017

V minulém týdnu se naše asociace rozrostla o nového člena, kterým je INSTAND - institut pro podporu vzdělávání a rozvoj kvality ve veřejných službách.

„Od roku 2012 kdy vzniklo v naší organizaci dobrovolnické centrum, jsme vytvořili a zrealizovali několik programů zejména pro lidi se zdravotním postižením a také pro seniory,“ představila krátce historii dobrovolnických aktivit koordinátorka dobrovolníků Romana Trutnovská.

V letošním roce při setkání s kolegy z ústeckého dobrovolnického centra vznikla nová možnost spolupráce. Přirozeným vyústěním našeho setkání byl záměr přijmout INSTAND do asociace a nabídnout mu získané zkušenosti a know how programu Pět P s cílem rozšířit jeho působnost právě do Karlových Varů.

„Spolupráce je nyní na počátku, ale velmi se těšíme na výměnu zkušeností a její pokračování. V TOTEMU jsme připraveni se s kolegy s INSTANDU setkat a ukázat jim v praxi všechno okolo programu Pět P, stejně jako jsme se to před lety naučili od ústeckého Dobrovolnického centra i my v Plzni,“ shrnula za ADMP její místopředsedkyně Vlasta Faiferlíková, ředitelka TOTEM, z.s.

Na počátku zavádění projektu Pět P v novém místě nebo regionu vždy nováček v naší asociaci prochází úvodní stáží u zkušenější organizace. Koordinátoři dobrovolníků mají velmi efektivní možnost vidět vše v praxi a dostává se jim maximální pozornosti a otevřenosti od zkušenějších kolegů, protože jedním ze základních pilířů ADMP je princip vzájemného sdílení informací a zkušeností.

INSTAND a TOTEM kromě úvodní stáže připraví pro podzim letošního roku i setkání určené pro laickou i odbornou veřejnost v Karlových Varech formou kulatého stolu. Další pomoc, kterou ADMP sama o sobě nebo prostřednictvím svých členů nováčkům nabízí je pomoc v úvodní komunikaci a cílem nabídnout program Pět P nejen potenciálním dobrovolníkům, ale i rodičům či samotným dětem nebo organizacím, které rodinám a dětem v dané lokalitě pomáhají a jejich zapojení do profesionálního dobrovolnického mentoringového programu považují za užitečné a přínosné.