Evropská unie

ADMP

Investice do vzdělávání jsou nejlepší

Investice do vzdělávání jsou nejlepší

Investice do vzdělávání jsou nejlepší
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?, Tiskové zprávy
Datum zveřejnění: 20. prosince 2021

Přes 100 zaměstnanců absolvovalo celkem 20 kurzů s cílem profesionalizovat české dobrovolnictví a zdokonalit manažery a koordinátory neziskových organizací v oblastech jako Time management, Propagační nástroje nebo GDPR v praxi.

V rámci evropského projektu Operační program Zaměstnanost připravila Národní asociace dobrovolnictví od roku 2019 svým členům k dispozici jedinečnou možnost vzdělávání. V nabídce se objevily akreditované kurzy Profesionalizace dobrovolnictví, zaměřené na práci s dobrovolníky napříč různými oblastmi (sociální, volnočasová, komunitní…) jejich působení.

Od března 2020 si mohli zaměstnanci navíc rozšířit znalosti i v IT oblasti, podpořit své kompetence v účetních, ekonomických a právních kurzech anebo se rozvinout tzv. měkké a manažerské dovedností. Realizaci kurzů zajišťuje vzdělávací agentura Everesta s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení a získala tuto veřejnou zakázku.

Projekt měl původně skončit v únoru 2022, ale protože zájem o vzdělávání byl a je silný, podařilo se prodloužit dobu realizace projektu a celý harmonogram vzdělávacích aktivit až do konce srpna 2022. Část kurzů proběhla vlivem pandemie Covid19 online formou a i to jejich účastníky zdokonalilo v dovednostech souvisejících s prací či vzdělávání v online prostředí.

„Jsme rádi, že můžeme projekt o 6 měsíců prodloužit a využít tak maximální možnosti vzdělávání pro naše členy. Osobně jsem si to vyzkoušela při lektorování 6 kurzů, že zájem o naše zkušenosti je opravdový a velký. Profesionalizovat a posilovat dobrovolnictví stále potřebujeme ve všech regionech České republiky a jsem ráda, že tento stanovený cíl naší
asociace plníme na jedničku. Těším se na pokračování v roce 2022 v Plzni a Ústí nad Labem,“ uvedla předsedkyně Národní asociace dobrovolnictví, Mgr. Lenka Vonka Černá při bilancování práce asociace za letošní rok.

Kontakt pro další informace:

Eliška Kristková, koordinátorka Operačního programu zaměstnanost
Tel.č. 602 385 141, e-mail: koordinatorka@nadobrovolnictvi.cz

Mgr. Lenka Vonka Černá, předsedkyně Národní asociace dobrovolnictví
Tel.č. 606 512 905, e-mail : lenka.cerna@dcul.eu