Evropská unie

ADMP

Aktualita

Aktualita

Křest nové metodiky Programu Pět P
Hlavní rubrika: Co je nového?
Rubriky: Co je nového?
Datum zveřejnění: 4. května 2018

Ve dnech 12.-13.4.2018 se konalo dvoudenní Členské shromáždění a vzdělávání členů Asociace dobrovolnických mentoringových programů, na kterém byla zveřejněna zbrusu nová  verze české metodiky Programu Pět P, celosvětově známého dobrovolnického mentoringového programu, který vznikl před sto lety v USA pod názvem  Big Brothers Big Sisters.

publicita_logo 

Metodiku programu Pět P neustále zdokonalujeme v kontextu změn, které přináší život a praxe, legislativní změny a také inspirace ze zahraničí řekla úvodem předsedkyně asociace PhDr. Dagmar Cruzová, která společně s PhDr. Olgou Sozanskou a PhDr. Jiřím Tošnerem stála u zrodu české verze dobrovolnického programu pro děti a společně na křtu zavzpomínali na zážitky z dob začátků programu Big Brothers a Big Sisters v České republice.

Metodiku sestavil tým odborníků pod vedením Mgr. Bohdany Břízová Ph.D, odborné asistentky Ústavu sociálních a speciálněpedagogických věd na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích díky projektu PADMÉ - Profesionalizace Asociace Dobrovolnických Mentoringových programů, podpořeného MPSV z Evropského sociálního fondu.

"Snažíme se dlouhodobě vytvářet odborný a prakticky užitečný souhrn textů, které mohou využít jak začínající koordinátoři programu Pět P, tak dlouholetí profesionálové. Stále je co zlepšovat, byť výstupy posledních auditů našich členských organizací ukazují, že všichni pracují ve svých regionech bezvadně," zmínila při křtu metodiky její autorka Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D.. Sama vede dobrovolnický program Pět P v jižních Čechách mnoho let a je tak úzce propojena s každodenní praxí koordinátora dobrovolníků i s dětmi, kterým je program určen.

Křest Metodiky Programu Pět P - autorka s moderátorem Honzou  DolínkemMetodika je zatím dostupná pouze členům asociace, ale brzy bude možné se z ní inspirovat, protože dobrovolnický mentoring u nás realizuje velmi mnoho zpravidla neziskových organizací." Rádi bychom se více otevřeli novým členům a poskytli prostor na odborná setkávání novým organizacím, které chtějí své dobrovolnické programy efektivně rozvíjet a dále profesionalizovat," uzavřela  slavnostní křest PhDr. Dagmar Cruzová jako předsedkyně asociace.

 

Kontakt pro další informace:

Miroslava Havrdová

koordinátorka ADMP

e-mail : miroslava.havrdova@admp.cz

mobil : +420 608 801 397